bagger_vance_legendaja

Hogyan irányítsuk a golflabdát Bagger Vance szerint?

Nézz túl azon, ami éppen előtted van! Tekints másként önmagadra és a helyzetedre! Egy remek motiváló filmet ajánlok neked, spirituális mondanivalóval: Bagger Vance legendája. A film egyik jelenetét szeretném kiemelni neked, tanulságos lehet a számodra. Nézd meg kérlek!

Annyira jelentőségteljes ez a párbeszéd, hogy leírom neked szó szerint is:

Junuh: Minden idők legjobb játéka. Csak te meg a labda!
Bagger: Csak maga egyedül. Azt hiszem itt az ideje…
Junuh: Mégis minek?
Bagger: Annak, hogy lássa a mezőt!
Junuh: A mezőt?! Nagyon is jól látom. 445 yard hosszú és a végén van egy piros zászló 12 ütésnyire tőlem. Kérem az ütőket!
Bagger : Hééé! Téved! Mert, ha igazán látná a mezőt, nem csapkodna itt az ütőjével, mintha csak nádat vágna!
Junuh: Csak adjon egy ütőt!
Bagger: Elnézést. Menjen csak és csapkodjon tovább!
Junuh: Na jó. Mi az a mező?
Bagger: Figyelje csak meg Boby Jonest! …..Nézze, hogy gyakorol. Mintha csak keresne valamit. Aztán rátalál. Igyekszik belehelyezkedni a közepébe. ÖSSZPONTOSÍT. Nagyon sok ütésből választhat. Bakot lő, kanalaz, skalpol. Csak egy ütés van tökéletes harmóniában a mezővel. Az az ő saját, eredeti ütése. Amelyik majd kiválasztja őt. Minden emberre vár egy tökéletes ütés odakint. Nekünk egyszerűen csak félre kell állnunk az útjából és hagynunk, hogy kiválasszon minket. Nézze csak! Ott van a mező! Látja azt a zászlót? Az egy lefejezésre váró sárkány. De ha meredve nézi, meglátja majd, hogy a tengerek és az évszakok, a Föld forgása, hol is érnek össze. Minden, ami létezik eggyé válik. És a lelkével kell megkeresnie ezt a helyet. A kezével keresse, ne az eszével! Érezze meg! A keze bölcsebb, mint a feje valaha is lesz. Többet nem segíthetek, csak remélem, hogy megtalálja az utat.

Mi fogott meg ebből a párbeszédből leginkább? Ha úgy érzed, hogy a film mondhat neked valami hasznosat, nézd meg az egészet és oszd meg velem az élményeidet! Kíváncsi vagyok rá nagyon!

Van, aki a zenéjét is motiválónak találja…hallgasd, ha szükséged van rá:

Te, saját magadnak milyen kérdést tennél fel a film kapcsán?

Ide írhatod a hozzászólásodat:

Töltsd ki kérlek a csillaggal jelzett helyeket! *