coaching_kerdesek

Kérdések és a coaching

Ha olvastál már több írást is ezen a blogon, akkor valószínűleg feltűnt, hogy sok kérdést teszek fel neked.😊 Elmondom, hogy miért teszem ezt!

A cikkeket egy coach írja, azaz én 😊 Megengeded, hogy egy kicsit meséljek magamról? Amióta a coachinggal megismerkedtem, sok fejlődést, változást láttam már az ügyfelekben végbe menni, de sokat változtam én is. Bölcsebben viszonyulok saját magamhoz, a reakcióimhoz. Figyelgetem magam miközben különféle kellemes vagy kellemetlen hatások érnek. Számba veszem újra és újra az erőforrásaimat. Ez egyébként nekem nagyon sok energiát szokott adni. Képzem magam folyamatosan, szakkönyveket olvasok, más coachokkal beszélgetek és sokat tanulok tőletek, ügyfelektől is. Azt vettem észre, hogy nagy különbség van egy kívülről jövő ötlet, tanács fogadása és a saját válaszok között. Amikor nem coacholok, hanem például beszélgetek a barátnőmmel, aki megosztja velem a problémáját, én jó baráthoz méltóan meghallgatom őt és a kívülálló józanságával tanácsokat kezdek neki adni. Mit tegyen, hova forduljon, mit vegyen, mit szedjen, hányszor, mikor, miért……Záporoznak a jobbnál jobb ötleteim, tanácsaim, amik szerintem tökéletesek lennének az adott helyzetben. Közben a barátnőm lelkében kezd emelkedni egy védőfal ezek ellen a kívülről jövő hatások ellen. Ez egy természetes reakció, figyeld meg magadon: ha valaki megmondja neked mit csinálj, mit érzel közben vagy utána? Mennyit hajtasz végre a kapott tanácsokból?

Ezért nagyszerű a coaching, mert szakavatott kérdések segítségével a saját válaszaidat kapod meg. A saját ötleteidet, a saját tanácsaidat bányásszuk elő. A coaching kérdések rafináltan világítanak rá azokra a fontos dolgokra, összefüggésekre az életedben, amelyek felett elsiklottál, amelyeknek eddig nem szenteltél kellő figyelmet.

Ezért kérdezek tőled olyan sokat a cikkeimben és közben remélem, hogy a leghasznosabb válaszok születnek majd meg benned! Örülök neki, ha megosztod velem, melyik kérdés volt számodra eddig a legeredményesebb!

Ha ez a téma felkeltette az érdeklődésedet, érdemes lehet ezt is elolvasnod: Egy módszer mind felett

Ide írhatod a hozzászólásodat:

Töltsd ki kérlek a csillaggal jelzett helyeket! *