coaching őszi falevelek között

Coaching őszi falevelekkel

Milyen gondolatok előhívására alkalmas egy kupac őszi falevél?

Sokféle levelet fújt össze a szél. Szárazat, kicsit, nagylevelűt, sárgát, barnát, pirosat. Még az azonos fajtájú levelek között sem volt két egyforma színű. Őszi falevelek kavalkádja. Hatalmas mennyiségben terültek szét a földön.

Ha úgy tekintünk az őszi falevélre, mint az elmúlás szimbólumára, akkor minek az elmúlását jelenthetik ezek a falevelek a te életedben? Mi az, ami még múlófélben van? Olyan falevél, ami részben még zöld, részben már őszi színekben pombázik, ami még a fa alatt van, de már nincs összeköttetésben a fával, ami már lehullott.

Ha kedved lenne egy kis meditatív, számvető gyakorlathoz, akkor adok ehhez egy tippet. Ha valamelyik kedvedre való, rajta használd, de az is lehet, hogy neked jobb ötleted lesz. Ha így lesz, oszd majd meg kérlek velünk!

1.lehetséges feladat: Menj ki a szabadba, keress őszi faleveleket. Ülj le, vegyél a kezedbe egyet és mond ki azt a dolgot, ami már elmúlt vagy múlófélben van az életedben. Ezt most a falevél fogja jelképezni. Majd tedd félre magad mellé. Majd vegyél fel egy másikat és újra csináld végig a procedúrát. Mond ki vagy gondolj a múltbeli dolgokra. Ha már nem jut több az eszedbe, akkor nézz rá arra a kupac falevélre, amelyek a múltadat képviselik. Mihez lenne kedved? Mit tennél velük szíved szerint? Mi esne jól? …..Akkor tedd meg!

Egyébként: Milyen változást hozott az életedbe az, amikor ezeket a már lezárt dolgokat elengedted, amikor lehullajtottad a leveleidet? Milyen változást hozna, ha azok a falevelek is lepottyannának, amelyek még sárgán ott kapaszkodnak a faágba, de már csak kevés tartja ott őket?

2. lehetséges feladat: Ha nincs kedved kint a falevelek között matatni, akkor a csináld meg a benti verziót. Írj listát, rajzolj faleveleket, vágj ki színes papírból, nyomtass ki a netről, vagy vigyél be kintről valódiakat. Légy kreatív!

Hasznos lehet, ha leírod a gondolataidat, tapasztalataidat a feladat közben, után. Lehet, hogy kell egy kis idő, hogy töprengj ezeken. Semmi baj! Falevél van még bőven! 😊

Ide írhatod a hozzászólásodat:

Töltsd ki kérlek a csillaggal jelzett helyeket! *