Szabadulj meg a gyomoktól!

Gyomlálás kertben-fejben

Mi sül ki abból, ha egy kellemetlen, kötelező munkát összekapcsolunk önmagunk fejlesztésével?

Meglátjuk nálad, hogy működik, nálam mindenesetre tud mentális megkönnyebbülést okozni. Mondhatjuk úgy is, hogy gyomlálj flow állapotban. Teszteld le nálad, működik-e? Kezdheted úgy is, ha előtte picit odaszánod magad néhány perc befelé fordulásra és végig gondolod, van-e, amitől szívesen megszabadulnál, de úgy is beválhat, ha csak egyszerűen neki állsz és csinálod.

Előny, ha van kerted, balkonládád. Ha nincs, attól még más munkafolyamatban is megtalálhatod ezt az ihletett állapotot. Majd meséld el kérlek, hogy mi volt az, hátha másnak is beválik!

Javaslatok

Merengj el azon, jelenleg mi minden van az életedben, amelyek úgy akadályozhatnak téged, mint a gyomok a fejlődő növényt.

Miközben gyomlálsz figyeld meg a gyomokat. Fókuszálj!

Milyen erős, dús gyökérzetük van. Mennyire körbe fonják a haszonnövényt. Milyen mostoha körülmények között is megtelepszenek. Mennyire életképesek és mennyire nehéz tőlük megszabadulni. Sokszor kitéphetetlen. Elég, ha a gyökérzetből megmarad egy darab, abból is képes újra fejlődni. Mennyi bosszúságot okoznak. Mennyi rendszeres munkát igényel az, hogy tisztán tartsd a területet.

Milyen módszerekkel tudsz ellenük harcolni?

Melyik módszernek mi az előnye-hátránya?

Tisztítsd meg a területet minden gyomtól. Melyik gyomról mi jut esetleg eszedbe? Csak fókuszálj! Ha esetleg van most, ami nagyon akadályoz, akkor gondolj arra, amikor kitéped a gyomot.

Mit indít el benned ez a folyamat? Mit gondolsz mi lehet ennek az oka?

Ha végeztél, összegezd a tapasztalataidat . Nagyszerű lehet, ha leírod ezeket, de az is, ha nem. Át is dolgozhatod ezt az egészet a saját számodra. Inspirálódj és alakítsd úgy, ahogy neked megfelelő. Csak a saját módszered a leghasznosabb számodra!

Ha nem fog meg az itt leírtakból és a gyomlálásból semmi, az nem a te hibád. Ne erőltesd, egyszerűen csak ez nem a te módszered.

Várom a visszajelzéseidet, hogy gazdagodjunk mi is belőlük!

Tags: No tags

One Response

Ide írhatod a hozzászólásodat:

Töltsd ki kérlek a csillaggal jelzett helyeket! *