coaching_beszelgetes

Mitől más a megoldásfókuszú coaching?

Az angol megfelelője sok mindent elárul róla: BRIEF coaching, azaz rövid coaching! Ez jó hír neked, mert kevés alkalom is elég a coaching beszélgetésekből, hogy megérezd a hatását! Wow! A módszer nemcsak rövidséget ígér, hanem tartósságot is! Megint Wow!

Amikor megismerkedtem a coachinggal, az én életemben nagy változást hozott. Legelőször is a megoldásfókuszú szemlélet. Utólag is nagyon hálás vagyok tanáraimnak azért, mert megismertettek ezzel módszertannal. Sok minden megvilágosodott előttem! Mennyi időt és energiát pazaroltam el a problémák elemzésével, analizálásával. Újabb és újabb módszerre találtam rá és mindegyik magyarázatot ígért és megoldást. De azt vettem észre, hogy a megoldás csak nem jön el. Helyette marad a probléma és ahogy buzgón elemzem, kiderül mennyi minden van még ott, amivel foglalkozni kellene! Erre nem elég egy élet! Kettő sem 🙂

Ahogy azt megértettem teljesen világossá vált előttem, hogy ha a problémára fókuszálunk, akkor nem tudjuk a megoldást megtalálni. Így már minden más megvilágításba került. Azóta másként élem az életem. Észreveszem magamon a régi életem rossz berögződéseit és ezeket újakra cserélem…Ha elcsüggedek, vagy nehéz helyzetbe kerülök-és hidd el egy coachnak is van olyan-ezt a kérdést teszem fel magamnak:

Mik az erőforrásaid? Mire tudsz most támaszkodni ebben a helyzetben?

Nagyon remélem, hogy te is meglátod, megtalálod ennek a kérdésnek az erejét az életedben!

Klassz lenne, hogy ha még nem tetted meg, kezdj el te is töprengeni ezen a kérdésen. Szakadj el a : “Gyűjtsd össze a jó tulajdonságaidat!” feladattól. Ez a kérdés több annál. Csak töprengj rajta….és rögzítsd, ami eszedbe jut!

2 hozzászólás

Ide írhatod a hozzászólásodat:

Töltsd ki kérlek a csillaggal jelzett helyeket! *