minden_minden

Minden, minden

Mit tanulhatunk egy fiatalokról szóló, szerelmi történetből? Hogyan segíthet a film, coaching kérdések segítségével rámutatni életünk rejtett csapdáira?

A film azzal az alaphelyzettel indul, amely talán klisének is tűnhet. Adva van egy gyönyörű, fiatal lány, aki különös betegsége miatt nem hagyhatja el a házat és a szomszédba megérkezik a vagány, életrevaló fiú, aki annyira felkelti a lány érdeklődését, hogy még az életet jelentő szabályokat is képes érte felrúgni. Mást tartogat ez a film egy fiatalnak és mást egy tapasztaltabb nézőnek. Ha a szerelmi történeten túltekintünk és ránézünk a film második felére, akkor kezd érdekesebbé válni a történet. A filmet az elejétől kezdve belengi valami baljós érzés. Minden túl tiszta, bejáratott…

A fordulat, amikor kiderül, hogy az életmentő lakás igazából börtön, és az óvó édesanya a börtönőr, sok kérdést felvethet. Érdekes lehet eljátszani a nézőpontokkal. A film utal arra, hogy mi vezetett el oda, hogy az anya ezt a megoldást választotta. Maddy valóban kórházba került és nem jöttek rá a rosszullétének valódi okára. Allergiára gyanakodtak. Az édesanya saját félelméből és a kislány félelmetesnek tűnő rosszullétéből egy többéves börtön keletkezett. Az anya ezt látta jó megoldásnak mindkettőjük helyzetére. A szerelem, ami a szomszéd fiú képében érkezett, indította el az új változásokat. Ki tudja meddig tartott volna még ez a bejáratott “hazugság”?

Ha szívesen töprengenél a filmen látottakon, ajánlok neked néhány kérdést.

Van most az életedben valaki vagy valami, ami visszatart, börtönbe zár? Ha ez nem lenne, milyen lenne az életed?

Mit gondolsz mi volt az életedben az az esemény, ami olyan változásokat indított el, aminek most nem örülsz, amiről úgy érzed félre vitt, mellékvágányra terelt?

Mi lenne az ami, jó irányba tudna most indítani?

Mi lenne az első lépés most, ami kedvező változásokat tudna elindítani az életedben? Örömmel veszem, ha megosztod, elmondod a tanulságaidat!

Ide írhatod a hozzászólásodat:

Töltsd ki kérlek a csillaggal jelzett helyeket! *