toffifee_coaching

Mire jó a Toffifee?

A reklám szöveg ismerős lehet: „Leld kedved benne Toffifee! „😊 „A dolgok nem mindig terv szerint sikerülnek, a fő, hogy jól érezzük magunkat!” -mondja a kisfiú a reklámban. Gondoljunk erre a mondatra másképp. Ne úgy, mint egy reklámszövegre, hanem mint egy bölcs tanácsra!

Kérdezősködnék egy keveset, gondolkodj el a válaszokon kérlek:
Te tervezős típus vagy? Csinálsz a napi teendőkről listát? Heti, havi, éves terveket? A megtörtént eseményeket dokumentálod?
Ha igen, akkor, hogy szoktál reagálni arra, ha valami nem a terv szerint sikerül? Ha a teendőid közé becsúszik valami nem várt, fontos elintéznivaló és borít mindent? Ha egy váratlan nagyobb kiadás megterheli a gondosan beosztott pénzed? Ha valaki olyat tesz, amellyel gondot okoz neked? Ha valami rettenetes esemény keresztezi az életedet és kihatással van a napjaidra, vagy a környezetedére?

Mennyire vagy rugalmas az ilyen történések közepette? Vess számot! Ha eszedbe jut egy olyan eset, amikor nem voltál rugalmas és rosszul reagáltál, akkor mi váltotta ki belőled pontosan ezt az érzést? Mi indította el az érzelmi lavinát benned? Írd le ezeket kérlek!

Gondolj most arra, hogy amikor kiborultál, akkor mi volt, ami vissza tudott terelni a régi kerékvágásba? Mitől nyerted vissza újra a lelki nyugalmadat? Fontos válaszok ezek, mert korábbi írásaimból már tudod, hogy az erőforrásaidat próbáljuk most számba venni. Mitől más a megoldásfókuszú coaching?

Volt mostanában olyan eset az életedben, amikor rugalmasan tudtál reagálni a váratlan eseményekre? Ha igen, mi történt veled, akkor pontosan? Hogyan tudtál reziliens (ellenálló ) maradni? Mit tettél akkor, hogy sikerült? Hasznos, ha ezeket a válaszokat is rögzíted!

Sokat kérdeztem most, de remélem hasznos válaszokat gyűjtöttél össze a magad számára!

Ötlet, de csak ha kedvet érzel hozzá: Határozd el, hogy egyik nap, felkeléstől-lefekvésig sűrűn fogsz gondolni a Tofifee mottójára: Leld kedved benne!
Ha van kedved tűzz ki a magad számára egy célt! Mondjuk: naponta ötször hangosan kimondod a szlogent! Vagy kiírod több helyre, ahol a szemed előtt van…tégy kedved szerint. Figyelgesd magad! Milyen változást veszel észre?

Örömmel olvasom, ha megosztod velem tapasztalataidat!

2 hozzászólás

Ide írhatod a hozzászólásodat:

Töltsd ki kérlek a csillaggal jelzett helyeket! *